Pashmina
Herbst 2009
1
telefoniske forespørgsler: +49 (0)69 405 624 80
Vores detaljede produkter

I vores sortiment tilbyder vi dig en række forskellige tørklæder. Således kan du udvælge det tørklæde der passer bedst til dig. Forskelle følger ikke kun, hvad angår størrelse og farve, men også kombinationen af kashmir med silke eller gennem specielle vævetekniker.

Flere Tørklædemodeller:

 

Water-Pashmina

Stola

Paisley-tørklæde

Doubleface / Toosha

Ringsjal

Kashmirtæppe / Kashmirplaid

 

Læs selv hvilke fordele de enkelte variationer har:

 

Water-Pashmina

 

-Water-Pashminaer bliver også kaldt sommer-pashminaer

-Meget tynde sjal

-Forskellige farver af for- og bagstykke

-Mulighed for interessante mønstre

 

Et nyt trend

Med Water-Pashminaen præsenterer vi dig for et relativt nyt produkt, som vi også tilbyder under betegnelsen sommer-Pasmina. Da denne sjalvariation er tydelig tyndere end den klassiske Pashmina, kan man sagtens også have den på i den varme årstid. Sædvanligvis bliver Water-Pashminaer fremstillet af 70% kashmir og 30% silke. Det særlige ved Water-Pasminaen i vores tilbud er, at de bliver vævet som Doubleface. For og bagstykke viser på den måde forskellige farver og sjalet kan vises på begge sider. Denne effekt opstår ved hjælp af en speciel væveteknik, hvorigennem der opstår to sider.Dette muliggør også en indvævning af mønstre, som tilfældet er ved Water-Pashmina leopard. Mønsteret er tosidigt også selvom farverne er omvendte.

 

 

Stola

 

-”Stola”betegner i dag et festlig omhæng

-Kashmirstolaen er blød, let, smidig og strålende.

-Vi tilbyder dig forskellige luksuriøse variationer af kashmirstolaen

 

Stolaen som en festlig bestanddel til gardaroben

 

Betegnelsen ”Stola” kommer fra det latinske ord ”stola”. Oprindeligt blev det gammelromerske, ankellange overklæde kaldt sådan af kvinderne. I den kirkelige sammenhæng betegner man dermed en del af den liturgiske dragt, en stribe stof, som hængende nedad, bliver båret over skulderen. I hverdagslivet tænker man frem for alt på stolaen som en kappe af stof eller pels, som normalt er større end et sjal og som gerne bliver båret i forbindelse med festlig beklædning.

 

Da pelsstolaen ikke så ofte de sidste par år bliver brugt, tilbyder kashmirstolaen sig som et alternativ. Tørklæder  af kashmir er bløde, lette, smidige og på grund af dens glans yderst elegante.

 

I vores sortiment finder du forskellige variationer:

 

Den klassiske Pashmina-Stola af 70% kashmir og 30% silke på en størrelse af 90 x 200 cm består af let glænsende, tætvævet stof og har de typisk drejede frynser. Mere i øjenfaldende er Pashmina-Stolaen af 100% kashmir med dens åbne væveart og de åbne frynser. Begge

variationer er hverdagsagtige, men er således passende til festlige lejligheder.

 

Til dem , der kan lide det ekstravagant, tilbyder vi håndbroderede stolaer af 70% kashmir og 30% silke, og ligeledes sommerlige Water-Pashminaer. Det sidste er usædvanligt let og udviser to forskelligfarvede sider.

 

Har du selv en forestilling om din drømmestola? Eller vil du vide, hvilke andre modeller vi fører? Så kan du kontaktere os til enhver tid per E-Mail eller under telefonnummeret:   

+49 69-26403459 . Vi præsenterer dig vores sortiment og modtager gerne din bestilling på dit individuelle ønske.

 

Vores stola-tilbud i et overblik:

 

Stolaer af 70% kashmir og 30% silke

Stolaer af 100% kashmir

Broderede stolaer

Water-Pashmina

 

 

Paisley-Tørklæder

 

-         Oprindeligt imitationer af mønstrede sjal

-         Tørklæder med det kendte Paisley-mønster, et ornamentalsk blomstermotiv

-         Mønsteret bliver indvævet i stoffet, således at tørklædet kan bruges på begge sider

 

Populært i over 200 år

 

Paisleymønsteret er et ornamentalsk, dråbeformet og spids tilløbende blomstermotiv, som måske går tilbage til en indisk figentræs blade eller et mangotræ. Mønsteret stammer så vidt vi ved, oprindeligt fra Persien, hvor det siden middelalderen blev brugt og formodentlig ankom til Indien over Mogulen. Andre kilder beskriver mønsteret som en omsætning af dadelpalmens vegetationsspidser, som man kender fra babylonernes tid. I den asiatiske kunst blev dette symbol hele tiden forandret.

 

Også kashmirsjal blev broderet med det abstraherende plantemotiv. Dette kom fra Indien med empirets  britiske soldater omkring 1900 tallet til Skotland og fandt mange beundrere, derunder Dronning Victoria. I textilbyen Paisley i nærheden af Glasgow optog man mønsteret og fremstillede egne kashmirsjal, som blev vævet eller trykt med de usædvanlige mønstre. Denne by kan takke Paisley-mønsteret for sit navn. Indtil i dag smykkes mange textilier dermed.

 

Også som mønster til sjal er ”Paisley” blevet bevaret. Således dikterer Berliner Morgenpost den 13. November 2004 chefindkøberen for KaDeWe med følgende ord: ”Pashmina-sjal har etableret sig som standard, Paisley- eller Missoni-strikmønstre ligger i tendensen.”

 

Det særlige ved et Paisley-Pashmina er, at stoffets mønster bliver indvævet. Du kan vende tørklædet og kan se det samme mønster, bare med de omvendte farver.

 

Vævningen af et sådant tørklæde er derfor meget krævende.

 

Doubleface, også kaldt Toosha

 

Doubleface-tørklæder udviser en særhed: De har to forskellige sider. Vor- og bagside kan laves  i forskellige farver eller forskellige materialer. Ved denne lejlighed bliver begge sidder vævet på samme tid. Denne effekt opstår gennem en speciel væveart, som lader et tosidigt anvendeligt stof opstå.

 

I vores tilbud finder du Doubleface-Stolaen, som består af silke og kashmir. Samtidig har materialerne forskellige farver. På grund af, at den lyse, strålende silke og det mørke, matte kashmir, der skinner gennem den andens side, opstår der et vidunderligt farvespil. Som noget særligt tilbyder vi Water-Pashminaer, altså særligt tynde tørklæder, som er fremstillet i Doubleface-væveteknik.

 

Ringsjal

 

”Ringsjal” betegner man et sjal af rent kashmir.Disse er til trods af deres størrelse p.g.a. uldet og deres luftige vævebillede så tyndt og let, at man kan trække en ring igennem det. Kilder overleverer, at Viktoria, dronningen af England og kejserinden fra Indien ejede en anselig samling ringsjal, som i 1900 tallet var utroligt dyre.

 

 

Nu om dage regner man ringsjal som luksusartikler og sådan finder du dem også i vores tilbud i to spalter: Stolaen af 100% kashmir og som sjal af 100% kashmir.Tørklæderne er   den største del i vores sortiment, men også den letteste. De er bløde, varme og udgiver en vidundelig påklædning. De forener alle kashmirproduktets fordele igennem de kraftige farver.

 

Kashmirtæppe / Kashmirplaid

 

Disse tæpper som er specielt lavede til os, bliver omhyggeligt strikket på håndtrukne maskiner. De er lækre tykke, dejligt varme og samtidig let som en fjer (ikke engang 600 g tunge). Tæppernes størrelser på 100 x 200 cm er handlige. De indbyder til et par hyggelige timer på sofaen eller til solnedgangen på terrassen. Vi tilbyder to kvaliteter: Den meget luksuriøse 100% kashmir eller den mere overkommelige variation med 60% kashmir og 40% ren uld.

 

 

Leveret bliver den i en elegant gaveboks af handlavet papir med guldstruktur. Den er også en  måleudfærdigelse fra Nepal. Når du holder det i hænderne har du en meget krævende og værdifuld gave.